Vucic i pergjigjet ashper Bidenit / Nuk do te kemi njohje te perbashket me Kosoven kurre!!

LAJME

Presidenti serb Aleksandar Vuќiri falënderoi Presidentin e SHBA Joe Biden për përgëzimin e tij për Ditën e Shtetësisë së Serbisë, në të cilën, ndër të tjera, ai bëri thirrje pa dyshim për njohjen reciproke të Serbisë dhe Kosovës, duke thënë se ai kishte thënë një herë në Uashington atë që mendonte njohja dhe se përgjigja e tij nuk do të jetë e ndryshme.

– Kam marrë urime nga Presidenti Biden. Faleminderit per urimet Sa i përket njohjes së ndërsjellë, ajo nuk thuhet në aktin e ndonjë organizate botërore. Ne e kuptojmë se kjo është një politikë e re amerikane. Kishte një përpjekje për të imponuar atë term si diçka që duhej ta pranonim si një zgjidhje përfundimtare në Uashington. “Unë tashmë kam thënë personalisht atë që mendoj për njohjen dhe përgjigjja ime nuk do të jetë e ndryshme,” tha Vuçiç.

-Çfarë mund t’i dërgoja për 4 korrik? Shumë ide më vijnë në mendje. “Për ne, Festa e sotme e Ngjitjes është një datë e rëndësishme, ne filluam dhe bëmë shumë për Zonjën e Zotit, kështu që është më e rëndësishme për ne sesa dëshirat amerikane dhe shqiptare”, tha Vuçiç.

Ai vlerësoi se “e gjithë kjo nuk është e këndshme, sepse është e qartë se e gjithë administrata amerikane do të shkojë në atë drejtim, por unë shoh se ata nuk po nguten të përshpejtojnë shqiptarët për të përmbushur detyrimet e tyre”.

– Dhe më besoni, do të kisha shumë për t’ju përgjigjur, por kjo nuk do t’i sillte fat të madh vendit tonë, tha Vuçiq.

Ai vlerësoi gjithashtu se “gjërat po ndërlikohen” rreth Kosovës dhe Republika Srpska.

Duke komentuar deklaratën e ish-kryeministrit të Kosovës dhe udhëheqësit të Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Ramush Haradinaj, rreth bashkimit të të gjithë shqiptarëve, Vuçiq tha se Haradinaj ishte një “njeri shumë i rrezikshëm” i cili nuk gënjen kur flet për bashkimin e Kosova dhe Shqipëria.

– Haradinaj është një politikan serioz dhe një njeri shumë i rrezikshëm, në të gjitha kuptimet. “Unë jam shumë i vogël për t’iu kundërvënë të gjithëve në lagje ose fuqisë më të madhe të botës që kërkon njohje të ndërsjellë nga ne, por jam aq i madh sa të mos marr pjesë në poshtërimin e popullit tim ose në rrëzimin e shtetit tim,” tha Vuçiç.