Vlora Citaku vjen me nje goditje te ‘forte’ per ministrin e Serbise , ku ky i fundit ofendoi rende Vjosa Osmanin..

LAJME

Ish-ambasadorja e Kosovës në SHBA, Vlora Çitaku, i ka re.aguar ministrit të Brendshëm të Serbisë, Aleksander Vulin, pasi tha deklarata fye.se për presidenten e Kosovës, Vjosa Osmanin.
Çitaku, me anë të një postimi në llo.garinë e saj në ‘Twitter’, i ka cilësuar këto deklarata “të neveritshme”, pasi Vulin përdori fja.lë fyese për përshkrimin fizik të presidentes.

“Krejtësisht e neveritshme”, ka shkru.ar Çitaku në ‘Twitter’.

Sot gjatë ditës, Vulin e nxori nga kon.teksti deklaratën e Osmanit për revistën “Der Spiegel”, dhe si kundërpërgjigje e fyu atë.

“Nëse Osmani do të kishte fytyrë siç e ka bar.kun, për gënjeshtrat që thotë, gjatë do të përkulej para ‘shtëpisë së verdhë, citohet të ke.të thënë Vulin, sipas medieve serbe.

Kjo fyerje e Vulin, erdhi pasi gaze.tari i ‘Der Spiegel’ kishte insistuar duke pyetur Osmanin se pse e përdor termin gjenocid për krl.met që ka kryer Serbia.

“E kam zgjedhur nocionin gjenocid me vetëdije. Ai për.shkruan qëllimin e një vendi për të shfarosur një komb. Dhe pikërisht kjo ka ndodhur në Kosovë. E kam fja.lën për ngjarjet në Mejë, e njohur si ‘Srebrenica e Kosovës’, dhe në Poklek, ku jo vetëm janë vr.arë 54 fëmijë dhe plaka, por pastaj edhe janë djegur. Qëllimi ka qenë që të zhduken nga faqja e dheut. Willy Brandt ka thënë njëherë se kur mungojnë fjalët, duhet rënë në gjunjë. Pikërisht këtë e pre.sim nga Serbia: rënien në gjunjë”, ishte përgjigjja e Osmanit.