Vjen ofendim mjaft i rende per presidenten e Kosoves Vjosa Osmanin prej ministrit serb ! Nuk ju besohet se cfare i tha…

LAJME

Mini.stri i Punëve të Brendshme të Serbisë, Aleksandar Vulin, ka fyer presidenten e Kosovës, Vjosa Osmani, pas një dek.larate të presidentes Osmani, dhënë për revistën “Der Spiegel”.
Vulin e nxori nga kon.teksti deklaratën e Osmanit, dhe si kundërpërgjigje e ka fyer për fizikun e saj.

“Nëse Osmani do të ki.shte fytyrë siç e ka barkun, për gënjeshtrat që thotë, gjatë do të përkulej para ‘shtëpisë së verdhë, ka thënë Vulin, shkru.an B92.

Gazetari kishte insistuar duke pyetur Osmanin se pse e për.dor termin gjen.cid për krlmet që ka kryer Serbia.

“E kam zgjedhur nocionin gjencid me vetëdije. Ai përshkruan që.llimin e një vendi për të shfarosur një komb. Dhe pikërisht kjo ka ndodhur në Kosovë. E kam fjalën për ngjar.jet në Mejë, e njohur si ‘Srebrenica e Kosovës’, dhe në Poklek, ku jo vetëm janë vr.arë 54 fëmijë dhe plaka, por pastaj edhe janë djegur. Qëllimi ka qenë që të zhduken nga faqja e dheut. Willy Brandt ka thë.në njëherë se kur mungojnë fjalët, duhet rënë në gjunjë. Pikërisht këtë e presim nga Serbia: rë.nien në gjunjë”, ishte për.gjigjja e Osmanit.