(Video) Kapet në brigjet e Vlorës peshkaqeni, do vini duar në kokë se sa shumë peshonte

LAJME

(Video) Kapet në brigjet e Vlorës peshkaqeni, do vini duar në kokë se sa shumë peshonte

(Video) Kapet në brigjet e Vlorës peshkaqeni, do vini duar në kokë se sa shumë peshonte

Një peshkaqen rreth 600 kg ka rënë gjatë natës në rrjetat e peshkatarëve të Vlorës disa milje detare larg ishullit të Sazanit. Peshkaqeni u kap në ujërat neutrale rreth 10 milje larg Sazanit, në një thellësi rreth 500 m.

Peshkatari Petrit Lamani tregon se anija e tij kishte tre dite në det dhe sot në orët e para të mëngjesit vunë re që diçka i tërhiqte.

Kjo specie e quajtur peshkaqeni DEM është një grabitqar i r rez ikshëm, që jeton në një thellësi 500-600 metra. Ai është gjashtë metra i gjatë dhe madhësia, por dhe dh ëmbët e mp rehtë e kanë bërë të vështirë nxjerrjen e tij nga rrjetat.