URIME/ Ky shtet i fortë sapo tregoi se do heqë vizën për Vendin tonë

LAJME


URIME/ Ky shtet i fortë sapo tregoi se do hekë vizën për Vendin tonë
Shtetasit shqip.tarë pritet qe shpejt te kene nje shtet me shume per te viz.ituar lirisht pa viza. Behet fjale për Armeninë. Qeveria armene do të disku.tojë më 30 Gusht heqjen e vizave për qyte,tarët shqiptarë, pas një propozimi të bërë nga Ministria e Jashtme.

Ky propozim vjen për faktin se qyte.tarët armenë mund të udhetojne pa viza në Shqipëri që prej vitit 2013 dhe në dokume.ntin perkates të qeverisë thuhet se duhet se ndiqet parimi i reciprocitetit në marrëdhëniet dy palëshe.
Nëse qeveria armene do të miratojë heqjen e vizave, atëherë qytetarët shqiptarë do te mund të udhëtojnë lirshem drejt Armenisë dhe të qëndr.ojnë maksimumi për 180 ditë brenda një viti.