Tre shtetet me rrogat me te larta ne bote , Zvicrra e treta..

LAJME

Referuar të dhënave të fundit, nga përllogaritjet e pagave, rezulton se Zvicra ka pagën e dytë më të lartë mesatare në Evropë dhe e treta më e mira në botë.

Të dhënat e Organizatës për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik (OECD) konfirmojnë statusin e Zvicrës si një nga vendet më të mira në botë për të fituar një pagë.

Nga kjo del se Indeksi i jetës më të mirë të OECD rendit Zvicrën pas Shteteve të Bashkuara dhe Luksemburgut për pagën mesatare – ndërsa pagesa në Zvicër është gjithashtu shumë mbi mesataren në të gjitha vendet e OECD, përcjell albinfo.ch.

OECD në vitin 2019, tregon se të ardhurat vjetore të disponueshme zvicerane renditen në 37,072 CHF për familje, transmeton tutje albinfo.ch. Kjo është mbi mesataren e prej 33251 CHF në të gjitha vendet e OECD për familje – dhe është vetëm prapa Luksemburgut (39,264 CHF) dhe Shteteve të Bashkuara (45,284 CHF) në një shkallë globale.

2. Shtetet e Bashkuara të Amerikës
Amerika është ekonomia më e madhe në botë dhe është vendi më i pasur në botë. Isshtë prodhuesi i dytë më i madh i armëve në botë dhe tregtari më i madh. Një punëtor amerikan punon mesatarisht 44 orë në javë. Njerëzit këtu duhet të paguajnë 31.6% taksë mbi të ardhurat e tyre. Shkalla e taksimit të të ardhurave në Shtetet e Bashkuara është e ngjashme me vendet si Kanadaja, Australia dhe Anglia.
SHBA është në sopt të dytë në dhënien e pagave për punonjësit e saj. Këtu paga mesatare e një punonjësi është 57138 dollarë ose 37,85 dollarë rupi në vit. Numri më i lartë i pagave në botë është në Shtetet e Bashkuara, ku paga mesatare e njerëzve është 57138 dollarë ose 37,85 dollarë rupi në vit.
Këtu diferenca e të ardhurave midis personit me fitimin më të lartë dhe personit me fitimin më të ulët është më e larta në botë, d.m.th. pabarazia në të ardhura është më e larta në këtë vend krahasuar me vendet e tjera të botës. Interestingshtë interesante të përmendim këtu që punonjësit amerikanë marrin rroga çdo javë në shumicën e kompanive.

3. Zvicra
Për shkak të bukurisë së tij, ky vend tërheq turistë nga e gjithë bota. Zvicra konsiderohet shumë e ndershme dhe e pastër në të gjithë botën. Ky vend është i famshëm për cilësinë e lartë të mallrave të prodhimit. Sektori i prodhimit konsiderohet si shtylla kurrizore e këtij vendi me bazë në Evropë. Pjesa më e madhe e rritjes ekonomike të këtij qyteti të vendosur në Evropë vjen nga , instrumentet e matjes dhe instrumentet muzikorë kanë kërkesa shumë të mira nga çdo cep i botës. Sektori i turizmit gjithashtu luan një rol shumë të rëndësishëm në zhvillimin e këtij vendi. Të ardhurat për frymë të qytetarëve të Zvicrës janë 37.10 lakë në vit. Shkalla e papunësisë në Zvicër është shumë e ulët. Pasi qeveria e Zvicrës bëri një sondazh për të siguruar $ 25000 si ndihmë papunësie për çdo person të papunë në vend, por njerëzit refuzuan ta pranojnë këtë ofertë. Ky vend bën një buxhet të ekuilibruar çdo vit.