Te gjithe e bejme por asnje nuk e di se pse nuk lejohet te buzeqeshim ne pasaporte – Arsyeja

LAJME

A e dini se nuk mund të vishni syze për një foto të pasaportës? A e dini se nuk duhet të buzëqeshni në foton tuaj të pasaportës? Fotoja e pasaportës është numri një arsye që kërkesat e pasaportës refuzohen, refuzohen ose pezullohen. Kjo sepse qeveria ka rregulla të caktuara për llojet e shprehjeve të fytyrës të pranueshme, dhe nëse i shkelni këto rregulla, aplikimi juaj për pasaportë mund të refuzohet duke shkaktuar vonesa të gjata të përpunimit. Një pasaportë rutinë zgjat 6-8 javë ose më shumë. Nëse keni nevojë për pasaportën tuaj më shpejt, shërbimi ynë i pasaportës së shpejtë është i disponueshëm me shpejtësi përpunimi nga 2 javë në aq shpejt sa 24 orë. Këshilltarët tanë të pasaportave janë gjithashtu këtu për t’u siguruar që të shmangni çështjet e zakonshme të pasaportave.

Pse nuk mund të buzëqesh për një foto të pasaportës?
Në disa vende, të tilla si Britania e Madhe dhe Kanada, buzëqeshja për një foto të pasaportës është rreptësisht e ndaluar. Të dukesh serioz, madje çiltër i zymtë, inkurajohet. Kjo sepse këto vende përdorin softuerin e njohjes së fytyrës për të shkurtuar mashtrimet në pasaporta. Fatkeqësisht, buzëqeshja mund ta bëjë të vështirë për këtë softuer të “lexojë” fytyrën tuaj. Për të njëjtën arsye, shumë shtete tani po ndalojnë buzëqeshjen për fotot e patentës.

Mund të jetë në rregull të buzëqeshni për foton tuaj të pasaportës. Thjesht mos e teproj. Sipas Departamentit të Shtetit të SHBA, “shprehjet e pazakonta” janë të ndaluara. Asnjë kryqëzim i syve apo nxjerrjes së gjuhës. Gjithashtu, hedhja e syve është e ndaluar dhe nuk doni të tregoni dhëmbët tuaj. Pra, nëse natyrshëm keni një buzëqeshje të madhe, të dhëmbëzuar që ndryshon mënyrën se si duket e gjithë fytyra juaj, ulni atë për kamerën. Para se të dilni për sesionin tuaj të madh fotografik, sigurohuni që të rishikoni rregullat e qeverisë për fotot e pasaportës.

A kam nevojë për një foto të re të pasaportës për të rinovuar pasaportën time?
Aplikimet për rinovimin e pasaportave gjithashtu kërkojnë një foto të re të pasaportës. Ju nuk mund të paraqisni foton tuaj të vjetër të pasaportës me një kërkesë për rinovimin e pasaportës. Fotoja juaj e pasaportës duhet të jetë e re, e bërë brenda 6 muajve të fundit. Aplikimet për ripërtëritjen e pasaportave rutinore kërkojnë 6-8 javë për tu përpunuar. Nëse fotografia juaj e pasaportës nuk është e pranueshme, do të duhen më shumë se 2 muaj për të rinovuar pasaportën tuaj.

Koha e përpunimit të pasaportave
Nëse nuk keni nevojë për pasaportën tuaj shpejt, përpunimi rutinë është i disponueshëm në zyrën postare ose nëpunësin e qarkut. Do të duhen 6-8 javë për përpunim. Për ta bërë procesin e aplikimit të pasaportës të shkojë më shpejt, konsideroni të paraqisni kërkesën tuaj përmes një kompanie private përshpejtuese të pasaportës. Ju do të merrni shërbim të personalizuar të klientit nga profesionistë të pasaportave dhe meqenëse aplikimi juaj dorëzohet me dorë në Departamentin e Shtetit të SH.B.A., gjithashtu do të merrni kohë shumë më të shpejta të përpunimit. Një kompani e shpejtë mund të marrë aplikimin tuaj për pasaportë të përpunuar në më pak se 24 orë!