Shpuzoret plot tym janë të rrezikshëm për shëndetin – Arsyeja

LAJME

Hulumtimi i fundit tregon se edhe pasi janë shuar plotësisht, cigaret përmes filtrave ende lëshojnë 14 përqind të nikotinës në ajër, e cila “prodhohet” nga cigarja e përdorur.

Një analizë nga Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave (FDA), botuar në International Journal of Indoor Environment and Health, zbuloi se përqendrime të larta të nikotinës dhe triacetinës, një plastifikues në filtrat e cigareve, mund të zbuloheshin akoma në ambientet e brendshme, madje edhe pesë ditë më vonë.

“Unë isha absolutisht i befasuar,” tha eksperti i mjedisit Dustin Popendik i Institutit Kombëtar të Standardeve dhe Teknologjisë të SHBA (NIST).

“Sasia e substancave të dëmshme është gjithashtu e rëndësishme në tavëllët plot tym në makina dhe brenda, sepse mbetet një rrezik i madh për shëndetin e njeriut,” shtoi ai.