Si të hiqni dorë nga dikush që nuk mund të jeni me të?

LAJME

Kur po kaloni kohë me dikë që e doni por nuk mund ta keni, mund të jetë joshëse të kërkoni më shumë. Sidoqoftë, kjo do të çojë vetëm në refuzim dhe më shumë dhimbje. Përkundrazi, përqendrohuni të shijoni kohën që kaloni së bashku. Përqendrimi në kohërat e mira që keni do të thotë se do të keni më shumë kujtime të mira për t’u tërhequr në mënyrë që të mos e kaloni kohën tuaj duke menduar për sa keq dëshironi të jeni me ta.

Merrni një hobi për t’ju mbajtur të okupuar

Kur ne jemi pashpresisht të dashuruar me dikë që nuk mund ta kemi, mund të jetë e vështirë të përqendrohemi në ndonjë gjë tjetër. Në vend të kësaj, përpiquni të tërhiqni vëmendjen tuaj për gjëra të tjera, si hobi. Gjeni diçka që ju pëlqeni vërtet dhe vendosni energjinë tuaj në atë. Do të zbuloni se e kaloni kohën shumë më lehtë, dhe madje mund të ndaloni së menduari për ta gjatë gjithë kohës. Gjetja e mënyrave për të shpërqendruar veten nga vrojtimi ndaj dikujt që nuk mund të kesh do ta lehtësojë më tej lëvizjen.

Mbroni ndjenjat tuaja
Të jesh shoku i këtij personi është plotësisht e mundur. Ju mund të jeni atje për ta kur ata kanë nevojë për të, por gjithashtu duhet të jeni në gjendje të dini kur diçka është shumë. Mësoni të mbroni ndjenjat tuaja dhe të vendosni kufijtë. Nëse e keni të vështirë t’i dëgjoni ata kur kanë probleme me partnerin, është mirë të vendosni atë kufi. Jini atje për ta kur të keni mundësi, por sigurohuni gjithashtu që po kujdeseni për veten tuaj.

Keni një sistem mbështetës

Rrethimi i vetes me miqtë e tjerë është një mënyrë e mirë për tu siguruar që nuk jeni vetëm. Nëse jeni pa shpresë në dashuri me mikun tuaj më të mirë dhe nuk mund t’i keni ato, jeta mund të izolohet mjaft shpejt. Përkundrazi, sigurohuni që të keni miq të tjerë që janë mbështetës dhe mirëkuptues, në mënyrë që të keni gjithmonë dikë që t’i drejtohet kur ndjeheni të ulët në lidhje me dashurinë tuaj të pakonkurueshme.

Siç thekson eksperti i marrëdhënieve, Dr Jane Greer, “Lejoni vetes të mbështetet nga miqtë tuaj, edhe nëse thjesht po kaloni mocionet sepse kjo ju ndihmon të hidheni në një ritëm të ri.”

Mësoni të ndani

Ky është një mjet i rëndësishëm për tu siguruar që mendja juaj të mos jetë e fiksuar me dashurinë tuaj të papërsëritshme kur nuk jeni bashkë. Kur jeni duke u shoqëruar me ta, sigurohuni që po e shijoni kohën tuaj së bashku në maksimum. Sidoqoftë, kur nuk jeni veçmas, dëshironi të siguroheni që nuk po e lini mendjen të vazhdojë të endet prapa tyre dhe t’ju heqë mendjen të bëni punën tuaj.

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion