Shqiptari që mund të shemb Serbinë për 24 or me dëshmitë që i posedon me fakte per Reçakun, Ja detajet tron’ditese!!!

LAJME


51 shqiptarë të el’iminuar nga forcat serbe në një dhomë shtëpie në Reçak, nga të cilët 23 fëmijë. Fadil Muçolli rrëfen se si serbët i shfa’rosjën 14 anëtarë të familjes.
Në këtë dhomë janë el’iminuar 51 shqiptarë të Kosovës, nga të cilët 23 fëmijë. Fadil Muçolli rrëfen se si serbët i shf’arosën 14 anëtarë të familjes.!!!

“Këtu kanë qenë 51 brenda, prej tyre kanë qenë fëmijë 23, prej foshnjës 6 muajshe deri te vajza ime që ka qenë 13 vjeçare. Në këtë shf’arosje është shf’arosur familja Muçolli, familja Elshani, familja Ceraku, familja Hoxha. Në këtë shf’arosje unë i kam 14 anëtarë të familjes së ngushtë, 2 prindërit, 4 motra, bashkëshorten me 4 fëmijë, dhe bashkëshortja e vëllait me 2 fëmijë“ tha Fadil Muçolli.

Në 15 janar u kujtua shf’arosja e Reçakut. Esat Shala, një i ri nga Kosova i cili vijon mbledhjen e dëshmive, kasetave dhe provave të tjera për të dokumentuar për herë të dytë përpara ndërkombëtarëve mi’zorit mak’abre të serbëve.

“Unë së bashku me Nysret Pllanën, profesorin, i cili më ka mbështetur shumë, kemi afër 1800-2000 kaseta të ndryshme, të formateve të ndryshme, ka të mëdha, ka të vogla, edhe CD. Unë kam filluar (ti mbledh) para 10 vjetësh, ndërsa Nysret Pllana ka qenë edhe ushtar i UCK-së, edhe ka transmetuar lajmet gjatë lu’ftës, edhe ai ka filluar para viteve ‘90-të, dhe bashkë me të, sot bashkëpunojmë, dhe mbledhim incizime. Kur dëgjojmë që ka dikund ndonjë incizim, shkojmë dhe e marrim. Ku është bërë luftë në Kosovë, ne i kemi të incizuara, cdo fshat, cdo qytet, ne të gjitha i kemi, për cdo shf’arosje që është bërë në Kosovë, i kemi” tha Esat Shala.

I riu vijon më tej duke thënë se mi’zorit duhen dëshmuar, nuk duhet të qëndrojmë në heshtje. “Është dashur që pas përfundimit të lu’ftës të dëshmoheshin këto mi’zori, jo ti mbanin, që 21-22 vjet pas luftës, këto shf’arosje të mbesin në heshtje dhe të mos i dokumentonin. Për t’ia mbyllur gojën Serbisë, për t’i treguar shih cfarë ke bërë…pasi që shteti i Kosovës ka fjetur 22 vjet pas përfundimit të lu’ftës, mua më ka shtyrë, se unë jam rritur me ushtarë të UCK-së, dhe kemi pritur që shteti të bëjë dicka dhe nuk ka bërë asgjë, dhe dikush është dashur të dalë në skenë, si unë dhe profesori Nysret Pllana për tu marrë me mi’zorit e lu’ftës”, tha ai.

Motra e Esat Shalës ka qenë ushtare e UCK-së bashkë me të fejuarin e vet dhe janë eli’minuar të dy nga forcat serbe në lu’ftime. Naza Shala, nëna e Esat Shalës shprehet se “E di për cfarë më ka shkuar çika, dhe mburrem, se ka shkuar me pu’shkë në dorë. Po i mby’sin tani dhe nuk po dihet për cfarë, ndërsa ajo me pu’shkë për të lu’ftuar për të çliruar vendin e vet, atdheun e vet, për atë se, tani eli’minohet njeriu, e mby’sin sot, e mby’sin nesër dhe nuk e di për cfarë. Kështu ajo ka lu’ftuar për vendin e vet” tha ajo.