Po bëhet nami në rrjet, askush nuk e di se si quhet kjo kafshë?.

LAJME

Po bëhet nami në rrjet, askush nuk e di se si quhet kjo kafshë?.
Bukla e madhe (latinisht: Mustela erminea), e njohur edhe si hermelini i bardhë, është një gjitar, që i takon nënfamiljes Mustelinae të familjes Mustelidae, i cili gjendet në Euroazi dhe Amerikën e Veriut. Dallon nga nuselala për nga përmasat më të mëdha dhe nga bishti më i gjatë.

Dallon nga nuselala për nga përmasat më të mëdha dhe nga bishti më i gjatë.
Me prejardhje nga Eurazia, kaloi në Amerikën e Veriut disa gjysmë milion vjet më parë, ku u natyralizua dhe u bashkua me nuselalën bishtëgjate, e cila është me përmasa më të mëdha