Për T’u Duartrokitur! Shteti I Madh I BE Jep Nënshtetësinë Të Gjithë Emigrantëve Me Një Kusht

LAJME

Për T’u Duartrokitur! Shteti I Madh I BE Jep Nënshtetësinë Të Gjithë Emigrantëve Me Një Kusht

Për T’u Duartrokitur! Shteti I Madh I BE Jep Nënshtetësinë Të Gjithë Emigrantëve Me Një Kusht

Një formë e paçmuar shpërblimi eshte aplikuar nga Franca për të gjithë emigrantët që kanë punuar në vijën e parë të rrezikut gjatë pandemisë Covid, duke u falur atyre nënshtetësinë franceze.74 emigrantë e kanë fituar, teksa 693 prej tyre janë në fazat e finalizimit të procesit. Ky shpërblim është i vlefshëm për të gjithë profesionistët e shëndetësisë, pastruesit e deri tek punonjësit e supermarketeve.Kjo iniciativë u njoftua fillimisht ën shtator, dhe deri më tani kanë aplikuar në total 2890 persona.“Profesionistët e fushës së shëndetësisë, pastrueset, punonjëset e mirëqenies së fëmijëve, kanë provuar përkushtimin e tyre ndaj kombit dhe tanimë është radha e Republikës të ndërmarrë një hap ndaj tyre”-u shpreh Marlene Sciappa, zv/ministrja e Nënshtetësisë.Aplikantët duhet të kenë 5 vite banim në Francë, një rrogë të qëndrueshme dhe të kenë treguar se janë integruar në shoqërinë franceze.