E PABESUESHME/ Nuk e paskemi ditur që konsumimi i vezëve në mëngjes na mbron nga ky pro/blem shëndettsor…

LAJME

Nuk e paskemi ditur që konsumimi i vezëve në mëngjes na mbron nga ky pro/blem shëndettsor…

Nuk e paskemi ditur që konsumimi i vezëve në mëngjes na mbron nga ky pro/blem shëndettsor…

Sipas Shoqatës Amerikane të Zemrës, të rriturit nuk duhet të konsumojnë më shumë se 300 miligramë kolestterol përgjatë një dite. Një vezë e madhe posedon përreth 186 miligramë të kolestterolit, gjersa një e vogël 141 sosh.Në anën tjetër, shumë njerëz besojnë se vezët rrisin rrez. ikun e demences dhe sëm. undjes së Alzhe/imerit.

Megjithatë, studiuesit finlandezë zbuluan se ngrënia e vezëve në baza ditore ndihmon në shtimin e funksionit të trurit.Për studimin e tyre, shkencëtarët analizuan dietat e rreth 2,500 meshkujve të moshës midis 42 dhe 60 vjeç gjatë 22 viteve.

Në fillim të analizës, asnjë nga pjesëmarrësit nuk u diagn ostikuan me një çrregullim të kujtesës, siç është Alzheimeri ose demenca.Nga 2500 burra, 337 zhvilluan një gjendje neurologjike në një moment – me shumicën që vua nin nga sëm. undja e Alzhe/imerit.

Ai gjithashtu shtoi se supozohett se koles/tteroli dietik ka një ndikim më të madh në nivelet e kolestt/erolit në gj./ ak midis bartësve të gjenit,ditorja.