MOS e Injoroni: 8 simptoma të kancerit të mushkërive që mund të shfaqen tek jo-duhanpirësit

LAJME

Nëse i përjetoni këto simptoma, mos i lini pas dore!

Edhe pse pirja e duhanit konsiderohet si fajtori kryesor në 85% të rasteve të kancerit të mushkërive, kjo sëmundje e rrezikshme prek edhe jo-duhanpirësit.

Shumica e duhanpirësve pasivë nuk janë as të vetëdijshëm për rrezikun dhe kur shfaqen simptomat e para, as që u shkon ndërmend të shkojnë te mjeku.

Mjekët britanikë në revistën mjekësore Royal Society of Medicine paralajmërojnë se njohja e simptomave të para është thelbësore për zbulimin e një sëmundjeje të rrezikshme në kohë.

Edhe kur kolla është më e fortë dhe më e fortë se zakonisht, shumë njerëz mendojnë se është pasojë e një ftohjeje ose inflamacioni, kështu që ata nuk shkojnë për ekzaminime të hollësishme.

Simptomat:
Kollitja nuk ndalet pas dy deri në tre javë
Kollitja përkeqësohet
Infeksionet e gjoksit
Kollitja e gjakut
Dhimbje gjatë frymëmarrjes dhe kollitjes
Gulçim i shpeshtë, edhe pa shumë përpjekje
Lodhje e vazhdueshme dhe mungesë energjie
Humbja e oreksit dhe humbja e papritur e peshës