Mjeku Serb ‘habit’ me deklaraten e tij mbi Maskat, tregon se a eksizton Vi’ rusi…??

LAJME


Prof. Dr. Branimir Nestoroviç tha mbrëmë se maskat nuk na mbrojnë nëse vishen “siç ato mbahen në Serbi” dhe shtoi se maskat nuk duhet të mbahen nga njerëz të shëndetshëm.

“Nuk mund të mbash maskë tërë ditën. Një maskë me çmim $ 300 mbron. Maskat kirurgjikale bëhen për të mbrojtur pacientin nga kirurgu. “Nëse ato vishen siç vishen në vendin tonë, atëherë ata na mbrojnë,” tha Dr. Nestorovic.

Siç pohon më tej, ai e mban maskën vetëm aty ku është e detyrueshme, por nuk e mban atë në vendin e tij të punës. Përshtypja e tij, thotë ai, është se njerëzit nuk kanë frikë nga kor onavi rusi.

“Unë nuk mbaj maskë, përveç aty ku është e detyrueshme. Unë nuk besoj në atë histori dhe ai që ka frikë duhet të mbajë maskë. Unë nuk mbaj maskë në punë. Përshtypja ime personale është se shumica e njerëzve nuk kanë shumë frikë nga kurora, ose nuk kanë frikë ose janë lodhur prej saj. Tani njerëzit e mohojnë që vi rusi nuk ekziston. Këto janë ekzagjerime. Vi rusi ekziston, është i rrezikshëm për një grup të caktuar njerëzish. “Fëmijët nuk janë të rrezikuar,” shpjegoi pozicionin e tij Dr. Nestorovic.