Merkel ka një thirrje për të gjithë ju në Gjermani, Ja çfarë do të ndodhë…

LAJME

Merkel ka një thirrje për të gjithë ju në Gjermani, Ja çfarë do të ndodhë…

Gjermania është duke u përballur me shtim të rasteve dhe vik timave të koro navirus it. Vlerësimi pozittiv për Merkelin për mbajtjen nën kontroll të valës së parë është shndërruar në kritika ndaj saj për atë që po cilësohet si dështim në valënn e dytë.

“Gratë dhe burrat që ndodhen larg shtëpisë për të na ofruar siguri e dinë çfarë do të thotë të keshë kontakt të kufizuar me njerëzit e dashur”, tha kancelarja gjermane gjatë fjalimit të saj javor.Ata e dinë çka do të thotë që të keshë mundësi të flasësh vetëm përmes programit Skype për një periudhë të gjatë kohore e të mos jeshë së bashku (me të tjerët).

Ajo që na pret shumë prej nesh është e zakonshme për njerëzit në misionet jashtë vendit “, shtoi ajo.Politikanja e popullarizuar ka bërë thirrje emocionale para festave të fundvitit që njerëzit t’i shmangin udhëtimet e panevojshme dhe t’i pakësojnë kontaktet sociale sa më shumë pasi ekspertët shëndetësorë paralajmëruan rritje të numrit të infe ktimeve gjatë festave.

Vetëm të shtunën, Gjermania regjistroi mbi 31.000 raste të reja meko vi d dhe 702 vik tima.Këto shfira janë dyfish më të larta në krahasim me numrat e regjistruar vetëm katër ditë më parë.