Merkel jep lajmin e papritur mbi kov’idin !! Ja cfare pritet te ndodhe ne kete muaj…

LAJME

Germany’s Chancellor Angela Merkel speaks at a press conference in the Federal Chancellery, Berlin, Wednesday April 15, 2020. After much-anticipated talks Wednesday with Germany’s 16 state governors, Chancellor Angela Merkel set out a plan for the first steps of a cautious restart of public life — following countries including neighboring Austria and Denmark in launching a slow loosening of restrictions. (Bernd von Jutrczenka/Pool via AP)

Me te deklaruar se qendrat e mëdha të vak/sin imit, të cilat u formuan vitin e kaluar, janë duke punuar me kapacitet të plotë.Ne 1 intervistë Merkel tha se ishte zhgeenjyer për shkak të zbatimit të ngadalttë të vak. sin imit në fillim, por ajo këmbënguli se kjo ka ndodhur për shkak të vak-sina u zbulua vetëm një vit pasi ndodhi pan.dem ia.

“Është një arritje e madhe që askush nuk e priste”, tha ajo.Ajo gjithashtu vlerësoi se nuk ishte deklaruar qartë se nuk do të kishte vak. si na të mjaftueshme për të gjithë në fillim.

Merkel hodhi pretendimet se Bashkimi Europian u tregua koprrace në porositjen e vak, sin ave, ndërsa shtoi se fakti që vak. sin,att kanë arritur më shpejt në Britani të Madhe dhe SHBA “nuk është çështje parash”.

Gjermania, në valeen e parë të panddemise u morr shembull për menaxhimin e mirë të situatës me ko. vi, d shkruan ditorja.