LISTA / Renditja e 10 njerezve me pasuri milioneshe ne Shqiperi

LAJME

Disa prej emrave të përzgjedhur nga sondazhi prej vitesh qëndrojnë në top-listën e sipërmarrësve me kapital dhe fitim më të madh. Anketa u krye nga “Forbes Magazine”, metoda e anketimit u fokusua në dy komponentë kryesorë; fitim i realizuar dhe kapitali. Revista vë në dukje se bizneset që nuk deklarojnë fitimin e tyre janë të pozicionuar më poshtë në listë. Është viti i tretë që bëhet ky studim. Kjo është listat e dhjetë njerëzve më të pasur në Shqipëri për dy vitet e mëparshme, sipas Forbes.

1- Samir Mane
2- Shefqet Kastrati
3- Vasil Naçi
4- Behar Çukaj
5- Tom Doshi
6- Rrok Gjoka
7- Grigor Joti
8- Idajet Ismailaj
9- Vilma Nushi
10- Pëllumb Salillari

Lista e 10 më të pasurve të vendit kryesohet nga Saimir Mane, presidenti dhe pronari i Grupit Balfin një ndër grupet private investuese më të mëdha në Shqipëri dhe rajon. Shërbimet: Ndërtimi i zonave tregtare dhe industriale, industria minerare, investimet në bujqësi dhe turizëm. Me qendër në Tiranë.

President i Grupit Kastrati, Shefqet Kastrati renditet i dyti në listë. Shërbimet e ofruara : tregtimi dhe ruajtja e naftës, financimi, shërbime fluturimi privat. Me qendër në Durrës.