KUJDES/ Nëse jeni mbi 40 vjeç, mos e mendoni kurrë ta merrni këtë ilaç! Mund të shkaktojë goditje ose atak në zemër, në disa sekonda!

LAJME

Nëse jeni mbi 40 vjeç, mos e mendoni kurrë ta merrni këtë ilaç! Mund të shkaktojë goditje ose atak në zemër, në disa sekonda!

keni patur shpesh dhimbje koke apo dhimbje të muskujve dhe ajo që ju ka shkuar në mendje ka qenë: Ibuprofeni? Epo, kjo është një që e zakonshme që të gjithë e bëjmë, pasi ky ilaç përshkruhet nga mjekët si një medikament për trajtimin e të gjithë llojeve të sëmundjeve. Në të vërtetë, ibuprofeni u krijua për të luftuar dhimbjen.

Nëse asnjë mjek nuk ju ka folur për rreziqet që ibuprofeni jep në shëndetin tuaj, më poshtë ne po jua rreshtojmë të gjitha:

Ibuprofeni dëmton veshkat në mënyrë progresive dhe mund të shkaktojë edhe arrest kardiak ose goditje në tru. Personat mbi 40 vjeç janë ata që duhet të jenë më të kujdesshëm gjatë marrjes së këtij ilaçi ose të përpiqen ta shmangin atë.