Kjo gjë e keqe do ti ndodhë Ballkanit gjatë ditëve në vijim, kete dite mos dilni nga Shtepia!

LAJME

Kjo gjë e keqe do ti ndodhë Ballkanit gjatë ditëve në vijim, kete dite mos dilni nga Shtepia!
“Ajo çfarë pamë në Madrid ishte vetëm fillimi”, u shpreh ai ndërsa theksoi se bora, ngrica te acari që sjell stuhia Filomena, janë vetëm fillimi dhe se kushtet ë rënduara atmosferike, do të përhapen dalëngadëlë në pjesë të ndryshme të kontinentit të vjetër…

Per shkak të Filomenes, në disa rajone të Spanjës kemi parë reshjet më të medha të dëborës prej dekadash të tëra. Situata mund të rëndohet. Në frontin e presionit të ulët që ka sjellë reshje të dendura në verilindje të këtij vendi. Tani, sipas Fawkes, edhe disa pjesë të Evropës Lindore do të përballen me një rënie të menjëhershme të temperaturave e mund të presin dhe dëborë.Metereologu shton se reshje të dendura bore priten dhe në Ballkan. Sipas tij, pjesë të Kroacisë, Bosnjes, Kosovës, Serbisë e Bullgaria mund të përballen me të paktën 20 cm borë.