Kete duhet ta dije cdo njeri / Cilat janë vlerat normale të presionit të gjakut sipas moshës dhe gjinise

LAJME

Cilat janë vlerat normale të presionit të gjakut sipas moshës dhe seksit
Një nga problemet më të zakonshme shëndetësore është presioni i lartë i gjakut.

Ajo shoqërohet me simptoma të tilla si disponimi i keq, dhimbje koke, pagjumësi dhe probleme të tjera që lidhen me gjendjen e përgjithshme shpirtërore dhe shëndetin.

Presioni i gjakut mund të ndryshojë disa herë gjatë ditës, dhe presioni normal i gjakut është individual.

Nëse pyesni mjekët se cili është presioni normal i gjakut sipas moshës dhe gjinisë së pacientit, tabela duket si kjo: