Jepet njoftimi për shqiptarët që jetojnë në Greqi, ja çfarë duhet të bëni që mos ta hum bni këtë mundësi

LAJME

Jepet njoftimi për shqiptarët që jetojnë në Greqi, ja çfarë duhet të bëni që mos ta hum bni këtë mundësi

Jepet njoftimi për shqiptarët që jetojnë në Greqi, ja çfarë duhet të bëni që mos ta hum bni këtë mundësi

Ministria Greke e Emigracionit dhe Azilit ka zgjatur vlefshmërinë e lejeve të qëndrimit dhe vërtetimeve të aplikimit për shtetasit e vendeve të treta, ku përfshihet edhe Shqipëria. Ambasada shqiptare në Greqi njoftim të rëndësishëm për pasaportat – Shqiptarja.com. Lajmi është bërë i ditur nga ministria e Punëve të Jashtme përmes një deklarate të shpërndarë për mediat.Sipas njoftimit bëhet me dije se dokumentet e lëshuara nga shteti helen, të cilat kanë skaduar gjatë periudhës 1 janar 2020 – 31 korrik 2020, do iu zgjatet vlefshmëria deri më 31 mars 2021. Ndërsa për dokumentet që janë lëshuar nga 1 gusht 2020 dhe me datë skadence deri 31 mars 2021, u zgjatet automatikisht vlefshmëria me 8 muaj nga data e tyre fillestare e skadimit.Hyrja në fuqi e lejeve të qëndrimit që do të lëshohen fillon ditën pasardhëse nga data e skadimit të lejes së qëndrimit të listuar. Ndërkohë një afat i tillë nuk vlen për lejet e qëndrimit dhe vërtetimet e aplikimit që janë rinovuar tashmë për një datë të mëvonshme.