Ja si të zbuloni kancerin e hershëm në mushkëri me anë të testit me thonjë !!

LAJME


Ja si të zbuloni kancerin e hershëm në mushkëri me anë të testit me thonjë !!
Një shenjë e hershme e kancerit të mushkërive mund të shihet në thonjtë. Ja çfarë të bëni!

Përkulni gishtat tregues të dorës së majtë dhe të djathtë në mënyrë që thonjtë të jenë përballë njëri-tjetrit dhe shtypni ato plotësisht së bashku. A shihni një dritare të vogël në formë diamanti midis rrënjëve të thonjve? Nëse e shihni, kjo është një shenjë e mirë!

Kjo provë përdoret për të zbuluar një shenjë të hershme të kancerit të mushkërive. Tek njerëzit që nuk e shohin këtë “dritare”, thonjtë janë të dalë, të përkulur dhe kjo mund të jetë një simptomë e mundshme e kancerit të mushkërive.

Sipas hulumtimit, përkulja e thonjve ndodh në 35 përqind të pacientëve me qelizë jo të vogël me kancer të mushkërive dhe në 4% të rasteve të sëmundjes së mushkërive me qeliza të vogla.

Në thonjtë e rrumbullakosur, rrënja e gozhdës bëhet e butë dhe lëkura rreth gozhdës shkëlqen, ndërsa duke parë anash, mollëzat e gishtave mund të duken më të mëdha.

Sigurisht, nëse e bëni këtë provë dhe nuk shihni “dritaren”, nuk do të thotë që patjetër që vuani nga kanceri i mushkërive, por nëse thonjtë tuaj janë të shtrembëruar, duhet të shihni një mjek.

Simptomat e kancerit të mushkërive që nuk duhet të injorohen kurrë përfshijnë një kollë të vazhdueshme që nuk shuhet ose përkeqësohet pas dy ose tre javësh, infeksione të përsëritura të mushkërive, kollitje të gjakut, dhimbje të frymëmarrjes ose kollitjes, gulçim, gulçim. Energji, humbje të oreksit, humbje peshe të papritur dhe të pashpjegueshme.