Ja kush janë kandidatët e PDK dhe LDK që siguruan ”karrige” në Kuvend…

LAJME


Ja kush jane kandidatet e PDK dhe LDK qe siguruan ”karrige” ne Kuvend…
Pa përfun,duar ende numërimi i votave me kusht, atyre të diasporës dhe votave të person..ave me nevoja të veçanta, tashmë ka,në dal emrat e kandidatëve të Partisë Demokr.atike të Kosovës dhe Lidhjes Demokra,tike të Kosovës, që kanë arr.itur të siguroj,në ulëse në Kuvend.

Nëse tre,ndi i votave mbetet i njëjtë, grupi parl,amentar i PDK-së për këtë legjislaturë do të pë.rbehet nga: Enver Hoxhaj, Uran Ismaili, Bed.ri Hamza, Memli Krasniqi, Elmi Reçi.ca, Mërgim Lushtaku, Ferat Shala, Ardian Kastrati, Rashit Qalaj, Hajd.ar Beqa, Petrit Hajdari, Abelard Tahiri, Bekim, Haxhiu, Eliza Hoxha, Bler.ta Deliu Kodra, Ganimete Musliu, Adelina Gr.ainca, Ariana Musliu Shoshi dhe Flo,reta Zejnullhu.

PDK-ja mori rr,eth 17.41% të votave, e që përkthyer në deputetë i bie t’i ketë marr.ë 20 ulëse në Kuvend.

Ndërk.ohë, Lidhja Demokratike e Kosovës ka sig,uruar 15 ulëse në Kuvend.

Express me,rr vesh emrat e 15 deputetëve të LDK-së që kanë sigur.uar vende në Kuvendin e Kosovës.

Në krye të lis,tës (pa votat e diaspores) është Avdullah Hoti, Kujtim Sh.ala, Lumir Abdixhiku, Anton Quni, Armend Zemaj, Ekrem Hys,eni, Agim Veliu, Hykmete Bajrami, Arben Gashi, Marigona .Geci, Besian Mustafa, Lirije Kajtazi, Vlora Dumoshi, Vale.ntina Bunjaku Rex.hepi dhe Behgjet Pacolli.
.
Kandida.tët për deputet më të vot,uar nga LDK’ja është Kujtim Shala dhe Lumir Abd.ixhiku që kanë marrë nga 25 mijë vota, ndë,rsa Anton Quni 12mi.jë vota.

Në Qendrën e Numëri,mit dhe Rezultateve është duke u proce.duar me futjen e të dhënave nga formul..arët e rezultate,ve të subjekteve polit,ike dhe kandidatëve, të cilat janë plot.ësuar në vendvotime nga anë,tarët e këshillave të ven.dvotimit në ditën e zgjedhje,ve pas numërimit të flet.ëvotimeve.