Harrojeni Gjermaninë, ky është shteti i fuqishem që ka hapur dyert e punesimit për 340 mijë emiigrantë

LAJME

Harrojeni Gjermaninë, ky është shteti i fuqishem që ka hapur dyert e punesimit për 340 mijë emiigrantë

Prej disa vitesh tashmë, Gjermania është destinacioni më i kërkuar nga shqiptarët dhe emigrantët e vendeve të ndryshme për të jetuar. Pasi shteti gjerman hapi dyert për punësimin e emiigranttëve, një gjë të tillë ka bërë edhe një vend tjetër me një zhvillim shumë të madh.

Japonia vuaan nga një mungesë e theksuar e punëtorëve, e cila ka sjellë që qeveria të marri vendimin për të hapur dyert për 340 mijë emiigrantë.Shteti japonez është një nga vendet me ekonomi më të fortë, por numri i lindjeve është pakësuar shumë dhe popullsia e saj po plaket me ritme të shpejta.

Si pasojë, qeveria e drejtuar nga Shinzo Abe ka përgatitur disa ditë më parë një paketë masash që favorizojnë hyrjen dhe punësimin në Japoni nga vendet e Azisë Juglindore.

Sektorët, ku ka nevojë më shumë për punëtorë janë ndërtimi, shëndetësia dhe teknologjia,keshtu qe per ata qe duan te punojne eshte nje mundesi e mire.