Hallakatet Rrjeti, Po behet Nami… Askush Nuk Po e Di Se Si Quhet Kjo Bime ??!!!

LAJME


MAJDANOZI eshte Bimë barishtore, që mbillet në kopshte, me kërcell të butë e të hollë, me gjethe të vogla e pak të çara, të cilat kanë erë të këndshme e përdoren si erëza në gjellë të ndryshme

Karakteristikat mjekuese shkencërisht të vërtetuara të majdanozit janë:

– sekretimi i rritur i urinës
– ulja ose zubutja e dhimbjeve gjatë menstruacioneve
– stimulimi i oreksit
– tretje më të mirë të ushqimit
Të dhënat ushqyese
Përmban multivitamina, ka një përqindje te larte betakaroteni, vitamine B12, klorofil, kalcium, vitamine C me shumë se tek agrumet, Përmban acide lyrore thelbësore, acidin alfa-linoleik që se bashku me Acidet lyrore omega 3 dhe omega 6 përbejnë acidet kryesore me te rëndësishme te organizmit. Përmban gjithashtu proteina, fosfor, hekur, vitamina K.