Gjermania Kërkon Infermierë Vullnetarë, Ja Si Të Aplikonii…!

LAJME

Gjermania Kërkon Infermierë Vullnetarë, Ja Si Të Aplikonii…!

Gjermania Kërkon Infermierë Vullnetarë, Ja Si Të Aplikonii…!

Gjermania kërkon infermierë vullnetarë, Ja si të aplikonii…!

Se sa efektiv është një sistem shëndetësor, këtë ta teston menjëherë një situatë krize. Edhe në Gjermaninë e pasur dhe me një sistem shëndetësor ndër më cilësorët në botë, ekziston frika e kolapsit të sistemit shëndetësor, kjo jo për shkak të mungesës së mjeteve -por të burimeve njerëzore. Mungesa e infermierëve e kujdestarëve ka qenë një problem i njohur edhe para krizës. JU FT OJM TE SHT YPNI VID EON KE TU

Tani për shkak të mungesës së infermierëve, “Berliner Charite” po kërkon të rimarrë në punë ish-infermierët, që situata të mos dalë nga kontrolli si Susanne Wiegand. Kur Gjermania u përfshi nga vala e parë e pank emhisë, Susana Wiegand doli vullnetare për të punuar si infermiere. Në spitalin “Berliner Charite” ajo punon me orar të kufizuar në një pavion të intensivit. Para 25 vitesh ajo përfundoi shkollën e infermierisë, por në fund vendosi për një profesion tjetër.EKSKLUZIVE vetem ti mundesh ta shikosh videon,duke shtypur ne re,la.men 5 sekondshe

Tani kolegët janë mirënjohës që Susana është kthyer. Kur mbaron turnin 9 orë me pacientë, ajo shkon në zyrë për të kryer formalitetet për punën e saj të parë parë me orar të plotë. “Nuk ndjehem mirë me veten të rri në shtëpi, kur kolegët e mi në pavionin intensiv strapacohen, kur e di që unë jam e specializuar për këtë dhe mund të ndihmoj shumë mirë. Prandaj po e bëj, është diçka e vetëkuptueshme për mua”, thotë Susanna Wiegand.