Ende pa filluar qeveria Kurti, Albin Kurti jep ”goditje” te madhe Serbise

LAJME


Kurti: Ne planifi,kojmë të fillojmë të alokojmë fonde të për,shtatshme për vaksinimin dhe një program prioritetesh në lidhje me grupet shoqërore të cilët duhet të vaks, inohen së pari dhe me cëfarë rendi, dhe kemi në plan të kemi 60 përqind të popullsisë të vaks, inuar në këtë vit, në bashkëpunim me BE-në.

Kur unë u largova nga detyra në 3 qershor të vit.it të kaluar, kishim vetëm 30 vde. kje dhe numri i njerëzve të shëruar ishte tre herë e gjy.smë më i lartë se rastet aktive. Që kur kam lënë detyrën, kemi pasur më shumë se 1500 vde. kje.Pyetje: A keni diskutuar që të pranoni vaks. ina nga Serbia sicë ka bërë Maqedonia e Veriut?Kurti: Ne planifikojmë ta disku.tojmë këtë çështje me partnerët tanë, me vendet që na njohën dhe në veçanti me BE-në.

Pyetje: A është kjo një jo ndaj vak. sinave nga Serbia?Kurti: Jo, ne nuk do të marrim vaks. ina nga Serbia, e cila merr vaks. inat nga Rusia dhe Kina. Si për nga vlerat ashtu edhe për nga interesat, orientimi ynë ka qenë gjit.hmonë drejt Perëndimit.Pyetje: Mund të shihet si një mënyrë për të ndërtuar urë me Beogradin.Kurti: Ne nuk duam të zëvendë,sojmë BE-në dhe SHBA-në me ndonjë fuqi lindore jodemokratike, sepse është pro,vuar se nuk ka siguri në lidhje me cilësinë, nga njëra anë, dhe nga ana tjetër, ka gjith,monë kushtëzime në formë të lojërave gjeo,politike.