EDHE KJO I NDODHI / U hap kasaforta e Thaçit, e cila ishte plot me dokumente sekrete

LAJME

Vetëm 24 orë pasi ish Presidenti i Kosovës Hashim Thaçi dha dorëheqjen për një aktakuzë të ngritur nga Gjykata Speciale, kishte një përpjekje për të grabitur kasafortën e tij. Sipas Gazetablic.com, është një kasafortë e mbushur me dokumente sekrete në presidencën e Kosovës.

Për shkak të kësaj, u njoftua se drejtori i Agjencisë së Inteligjencës së Kosovës do të informojë Bordin e Asamblesë së Sigurisë për këtë rast, raporton Beta. Burime nga portali thonë se në të morën pjesë sekretari i presidencës së Kosovës, Driton Gashi dhe një zyrtar që e prezantoi atë si inspektor i Agjencisë së Inteligjencës së Kosovës (AKI).

Më 6 nëntor, Gashi thuhet se e informoi Këshilltaren Vjosa Osmani, duke vepruar president i Kosovës, se EULEX do të bënte një kontroll zyrtar të zyrës së ish-Presidentit Thaçi, por zyrtarët e EULEX e mohuan këtë.

Pastaj së bashku me bashkëpunëtorët e aktrimit aktual Presidenti, hyri në zyrën ku u hap kasaforta ku ruheshin dokumentet konfidenciale. Disa minuta më vonë, Osmani arriti në zyrë dhe kërkoi një shpjegim nga Gashi, pas së cilës kasaforta ishte akoma e hapur në praninë e saj, raportuan mediat.

Sekretari i presidencës së Kosovës, Driton Gashi, ishte më parë drejtori i KIA-s dhe pas dëbimit të gjashtë shtetasve turq, ai u zëvendësua nga ish-kryeministri Ramush Haradinaj. Pastaj e emëroi sekretar të presidencës.