E zgjidhni dot këtë problem? Vetëm 0.01% e njerëzve i kryejnë veprimet saktë

LAJME

Ky problem matematikor që shihni në foto është përgatitur qëllimisht për ata njerëz që kanë shumë vetëbesim dhe mendojnë se janë të mirë në zgjidhjen e këtyre ushtrimeve.

Shpesh njerëzit që janë përpjekur ta zgjidhin këtë problem, ata kanë gabuar me zgjidhjen e tyre.

Një grup kërkimor në Japoni gjeti se vetëm 0.01% e njerëzve mbi të 20-at mund ta zgjidhnin këtë ushtrim në mënyrë korrekte.

Nëse për të vërtetuar nëse zgjidhja juaj është e saktë apo jo, përgjigjen e keni më poshtë:

Problemi ka një kleçkë dhe ka të bëjë në lidhje me ngritjen në fuqi zero të zeros, kujtojmë lexuesin se ngritja në fuqi zero e një numri është e barabartë me një. Pra përgjigjia e saktë është njëmbëdhjetë. /tvklan.al