E FUNDIT/ Shikoni se cfare tha Hashim Thaci para se te shkonte ne Hage per popullin.

LAJME

E FUNDIT/ Shikoni se cfare tha Hashim Thaci para se te shkonte ne Hage per popullin.

E FUNDIT/ Shikoni se cfare tha Hashim Thaci para se te shkonte ne Hage per popullin.

Hashim Thaçi tha se ai do të ishte i gatshëm të rrinte si president i Kosovës edhe 15 vite të tjera kjo për shkak se ai tha se është ende i etur të punojë.

Poashtu, Thaçi tha se populli i beson atij dhe e din se ai mund të bëj edhe shumë për këtë vend. Thaçi tha se do kandidonte per president vetëm nëse e kërkon populli.

Gjithashhtu Hooper ka nënvizuar se Thaçi është i gatshëm t’u përmbahet kushteve të vëna nga Gjykata, që përbëjnë një sërë masash që do të siguronin mbarëvajtjen e procesit gjyqësor ndaj tij, si dhe prezencën e tij në seancat e mëtutjeshme.

Hooper ka thënë se Thaçi mund t’i përmbahet kushteve si: aa’rresti shtëpiak, dorëzimi i dokumenteve të udhëtimit, apo ndalimi për t’iu afruar vendeve apo personave të caktuar.

Për t’u zbatuar në përpikmëri këto masa, Hooper ka thënë se Gjykata Speciale ka një autoritet të fuqishëm në Kosovë.