E FUNDIT , Ja çfarë pritet të ndodhë në muajin Shkurt, Flet Ministri Gjerman…

LAJME

E Fundit nga Gjermania, Ja çfarë pritet të ndodhë në muajin Shkurt, Flet Ministri…
Ministri gjerman i Shëndetësisë, Jens Spahn, ka thënë se vendi i tij nuk do të mund t’i lehtësojë të gjitha masat kufizuese në fillim të shkurtit.Duke e theksuar nevojën për pakësim të mëtejmë të kontakteve për ta parandaluar përhapjen e variantitt më ngjitës.

“Një gjë tashmë është e dukshme: nuk do të jetë e mundshme të lehtësohen të gjitha masat më 1 shkurt”, tha ai për mediet të mërkurën, duke shtuar se do të nevojiten dy apo tre muaj që të vërehen efektet e va ks-inmit.

Kabineti gjerman pritet të takohet më vonë të mërkurën për të miratuar kontroll më të rreptë ndaj personave që hyjnë në territtorin e vendit. Javën e kaluar, qeveria vendosi që masat të ashpërsohen dhe të mbeten në fuqi deri në fund të janarit.

Me rregullat e reja do të kërkohet që të testohen personat që vijnë nga shtetet me rrezikshmëri të lartë të vr-usit ose nga vendet ku tashmë është duke qarkulluar variantii i ri, i cili është shumë më ngjittës.