E FUNDIT / Duhet ta dini te gjithe! Rama: Nesër merret një vendim ja sa vaksina do te sigurohen…

LAJME

Pas situatës dukshëm të përkeqësuar epidemiologjike me Kosid-19 në Shqipëri, nesër Komiteti i Ekspertëve për trajtimin e pandemisë do të marrë një vendim për të forcuar masat kufizuese.

Kjo u njoftua nga Kryeministri Edi Rama, duke shtuar se kjo vjen pas disa ditësh bisedimesh dhe analizash, të cilat konfirmojnë se mesatarisht, më shumë se 1,050 njerëz të sapo infektuar janë regjistruar çdo ditë që nga fillimi i këtij muaji.

– Komiteti mblidhet nesër. Ne i kemi dëgjuar ata, ata janë të shqetësuar. Do të ketë një shtrëngim të masave. Ata këmbëngulin se duhet të zbatohen masa të tilla si rritja e ndëshkimit për të mos mbajtur maskë mbrojtëse dhe përfshirje më të madhe të policisë, si dhe shtrirja e policisë. Ne mund të shtojmë masa të tjera, tha Rama.

Megjithëse nuk specifikon, mediat raportojnë se ora e ndalimit që zgjat nga 11 nëntori nga ora 22:00 në 6:00 do të rritet me katër orë, dmth do të fillojë në orën 18:00.

“Më shumë se numrat, një fenomen më shqetësues është moszbatimi i masave aktuale që çojnë në probleme të tjera. Masat nuk mund të parandalojnë plotësisht infeksionet, por ato ulin ritmin e tyre duke bërë që sistemi t’i përgjigjet nevojës që njerëzit të marrin shëndetin kujdes ”, shtoi Rama.

Ai gjithashtu informoi se 1.6 milion doza të vaksinave janë siguruar për 800 mijë qytetarë përmes Kovacs nga Pfizer dhe se ata janë në negociata me kompani të tjera.