E FUNDIT/ “Dënim i madh e pret Kadri Veselin”, analisti zbulon skenarin!

LAJME

“Dënim i madh e pret Kadri Veselin”, analisti zbulon skenarin!

“Dënim i madh e pret Kadri Veselin”, analisti zbulon skenarin!

Rreth arr estimit të ish-kreut të Partisë Demokratike të Kosovës, Kadri Veseli, nga Gjykata Speciale, tashmë janë zbuluar disa detaje të reja.

Bëhet fjalë se dy javë para se të arrestohej dhe të dërgohej në Hagë për gjykím nga Gjykata Speciale, ish-kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Kadri Veseli, kishte pranuar se do të dorëzohej vullnetarisht dhe ndaj tij s’duhej të ketë urdhëra rrest po që se i konfirmohet ak takuza.

Sipas një dokumenti të fundit të publikuar nga Speci alja lidhur me kërkesat për urdhëra rreste dhe urdhra për transfere, avokati mbrojtës i Veselit, Ben Emmerson, kishte kërkuar nga Proku roria që nëse konfirmohet ak takuza ndaj Veselit, të mos lëshohet fare urdhëra rresti pasi klienti i tij do të udhëtonte vullnetarisht drejt Hagës për t’u dorëzuar.

Letra e Emmersonit u dorëzua më datë 21 tetor, pesë ditë para se të konfirmohej ak takuza dhe dy javë para se Veseli dhe të tjerë të dërgoheshin drejt Hagës.

Analisti politik, Faton Mehmeti, në një prononcim dhënë gazetës “Bota sot”, ka thënë se ish-kreu i PDK-së dhe i shefi i SHIK-ut, ka qenë i vetëdijshëm se do të arr estohet nga Specialja.

Ai madje konsideron se Veseli ishte më i mençur se Thaçi, pasi ky i fundit ishte kategoríkisht kundër me deklarata se do të arr estohej nga Gjykata Speciale.

“Faktíkisht, që nga themeli i Gjykatës Speciale ka qenë e ditur se do të arrestohen të gjithë ish-krerët e lartë të Iuftës, si dhe të SHIK-ut, dhe besoj e për këtë ka qenë mjaftueshëm i vetëdijshëm edhe Kadri Veseli. Ky i fundit, duket të jetë më i zgjuar se Thaçi, i cili mendonte se s’do të arrestohet ai, por vetëm shokët e tij”, ka thënë Mehmeti.

Njohësi i çështjeve politike mendon se Veseli me vetdorëzim, kishte për qëllim që kjo t’i shërbejë si masë leh tësuese në gjykímin, në rast se kërkohet të mbrohet në líri.

Mirëpo, ai ak uzon SHIK-un, se ka