Angela Merkel e Nervozuar, jep deklaratën tron’ ditëse për cështjen mes Greqisë dhe Shqipërisë

LAJME


Angela Merkel e Nervozuar, jep deklaratën tron’ ditëse për cështjen mes Greqisë dhe Shqipërisë
Znj Angela Merkel sot është prononcuar ne mediat gjermane lidhur me çështjen Shqipëri-Greqi dhe tensionet mes dy vendeve janë acaruar shumë ditet e fundit.

Kancelarja Merkel e kritikoi ashper qeverinë Greke për pretendime territoriale në shtetin fqinj duke theksuar se:

Shqipëria është një shtet i pavarur dhe pjesë e NATO por së shpejti do ti bashkohet edhe familjes së madhe Bashkimit Europian.

Askush nuk guxon të cënojë kufijt e Shqipërisë!

Shqipëria është shteti më paqësor në rajon, dhe si i tillë do të mbetet.

Gjithashtu kancelarja Merkel kërkoi nga qeveria Greke që të qetësojnë zërat për pretendime territoriale me Shqipërinë, por nuk e la menjëanë edhe konflikti Turko-Grek.

Kancelarja Merkel kërkoi nga të dyja palët që të gjejnë një rrugë për dialog sepse kjo situatë e tensionuar nuk do ti bën mirë askujt.