Ambasadori amerikan përkujton M’asakrën e R’eçakut ka një “Selam” për Serbinë Do të angazhohemi për të siguruar drejtësi

LAJME

Ambasadori amerikan përkujton M’asakrën e R’eçakut ka një “Selam” për Serbinë Do të angazhohemi për të siguruar drejtësi
Ambasadori amerikan në Kosovë, Philip Kosnett ka përkujtuar përvjetorin e ma sakrës së Reçakut.
Kosnett ka shkruar në Twitter se qëndrojnë me Kosovën në përkujtim të v’iktimave të ma sakrës së Reçakut duke rikonfirmuar angazhimin për të siguruar drejtësi.

“Sot ne qëndrojmë me Kosovën duke nderuar përkujtimin për v’iktimat e Mas akrës së Reçakut dhe për të riafirmuar angazhimin tonë për të siguruar drejtësi dhe lehtësim për familjet e tyre dhe të dashurit”, ka shkruar Kosnett.

Sot është përvjetori i 22-të i Mas akrës së Reçakut, kur forcat policore dhe paramilitare serbe më 15 janar 1999 kryen një nga mas akrat më të mëdha në Kosovë duke v’rarë dhe mas akruar 45 civilë shqiptarë në fshatin Reçak të komunë së Shtimes.

Kjo mas akër bëri që ish-ambasadori i OSBE’së Wlliam Walker të a’larmojë botën për dhunën e shtetit serb ndaj civilivë shqiptarë në Kosovë.

Mas akra e Reçakut ishte alarm për perëndimin dhe NATO’n e që pas dy muajsh aleanca ushtarake perëndimore filloi fushatën e bom bar dimeve ndaj caqeve serbe në Kosovë të cilat zgjatën 78 ditë.