Albin Kurti vjen me nje kerkese per Gjermanine per liberalizimin e vizave / Shikoni pergjigjen interesante te Angela Merkel

LAJME

Takimi vir.tual i ftuar nga kancelarja Angela Merkel me liderët e Ballkanit Përendimor dhe BE-në, bëri që gjitha palët të kërkojnë përshpejtimin e integ.rimit të rajonit në Bashkimin Evropian.

Por, tash për tash, Albin Kurti, kryeministër i Kosovës, kër.koi që vizat të liberalizohen sa më shpejt.

Ndërsa, Merkel thek.soi se “BE-ja duhet t’i mbajë premtimet”.

Ky është paralajmërim di.rekt për Presidentin e Francës, Emanuel Macron, i cili e ka bllokuar liberalizimin e Kosovës tash e dy vjet, për.kundër faktit që Kosova ka plotësuar të gjitha kushtet dhe këtë e ka kon.statuar edhe vetë BE.

Në anën tjetër, hezitimi i Francës ia pamun.dëson BE-së ti mbajë premtimet ndaj Kosovës. BE nuk po i hapë kapitujt e intergrimit as ndaj Shqipërisë e Maqedonisë, pasi këtë të fun.dit e ka bllokuar Bullgaria, e BE do q