6 replika që të dilni fitimtarë kur dikush ju ofendon

LAJME

“Jam i sigurt që nuk keni ndërmend të tingëlloni kaq të vrazhdë, por kjo është mënyra se si po më del përpara”

Njerëzit e pakënaqur ndonjëherë nuk e kuptojnë se janë të pasjellshëm. Kur bëhet fjalë për ta, mund të jetë e dobishme ta theksojmë. Atëherë, ata me siguri do të mendojnë se si po flasin me ju ose ato që po thonë.

Në këtë mënyrë, ata e dinë se si po ju bëjnë të ndjeheni. Plus, ata do të dinë që ju po përpiqeni të jeni akoma mirë dhe të ndërveproni pozitivisht me ta.

“Unë mund të shoh që ju jeni duke kaluar një ditë të keqe”

Nëse e thoni këtë, ata do të fillojnë të mendojnë pse mendoni se po kalojnë një ditë të keqe. Ata do të kuptojnë se mënyra se si po flasin po ju japin një zhurmë të keqe.

Ndonjëherë një koment i thjeshtë si ky është rikthimi i përsosur. Personi për të cilin thoni se mund të fillojë të flasë më bukur kur u tregohet atyre.

“Cili është motivi juaj për ta pyetur atë?”

Ndonjëherë njerëzit bëjnë pyetje të pasjellshme vetëm për t’ju bërë të pakëndshëm. Ata mund të dëshirojnë të të turpërojnë para të tjerëve ose thjesht duan të lëndojnë ndjenjat e tua.

Kur jeni në këtë pozicion, pyesni personin se cili është motivi i tyre. Duke e kthyer rreth e rrotull dhe duke u bërë atyre këtë pyetje, ka shumë të ngjarë të kapërceni pikën tuaj. Ata do ta dinë që ju nuk jeni i interesuar ta diskutoni.

“Unë do të shqyrtoj ato që keni thënë, por do të doja ta përfundoj këtë bisedë tani”

Edhe nëse nuk pajtoheni me atë që u tha, duke thënë se do ta konsideroni atë duhet normalisht të bëni hile. Në këtë mënyrë, personi miqësor e kupton që ju nuk doni të flisni për të dhe shpresojmë se do të ndalet. Atëherë, mund ta harroni atë që ka ndodhur ndonjëherë ose mund të merrni pak kohë për ta konsideruar më vonë.

“Unë kam mbaruar me këtë bisedë”

Ndonjëherë, thjesht duhet të jesh i paqartë. Nëse keni provuar të arsyetoni me personin dhe keni provuar kthime të tjera, mund të jetë më mirë të përfundoni bisedën.

Nuk është aq e vrazhdë sa injorimi i tyre, por ju po ua bëni të ditur ata që nuk do të flisni më. Nuk ka përdorim për të argumentuar ose shkuar mbrapa dhe me radhë, kështu që përfundoni bisedën dhe vazhdoni më tej.

“Kalofsh një dite të mirë”

Kjo është një mënyrë tjetër për të përfunduar bisedën. Ndërsa po mbaroni bisedën ose po largoheni prej tyre, një deklaratë pozitive është mënyra për të shkuar.

Ata nuk mund të zemërohen për ju sepse u thoni atyre të kenë një ditë të mbarë. Plus, do të jeni në gjendje të largoheni si një person më i mirë.

Shpërndaje me dikë që mund ti ndihmojë ky informacion!